Frankie

0
366

Nişantaşı’ndaki  Sofa Otel’in en üst katındaki Frankie Restoran İstanbul’daki en sevdiğim lokantalardan biridir. İşletmeci Kaya Demirel’i yıllardan beri tanırım. Hep başarılı mekanlar yaratmıştır.


Frankie lezzetli yemeklerinin yanısıra manzarasıyla da müşterileri mest eder. Geçen akşam yeni şef Melih Demirel’in oluşturduğu yeni mönüyü tatmak için verilen davete katıldım.
Melih Demirel, ailesini mutlu etmek için endüstri mühendisi olmuş ama bu işi yapmamış. O yemeğin peşine düşmüş. New York’taki dünyanın en iyi yemek okullarından biri olan Cullinary Institute of America’yı bitirmiş.


Dünyanın bir çok ünlü restoranından çalıştıktan sonra 2014 yılında İstanbul’da Tabla lokantasını açmış. Melih Demirel artık Frankie’nin şefi.
O akşam sunduğu ilik suyunda pişirilmiş Malkara mercimek çorbası damağımda unutulmaz tatlar bıraktı. Fırınlanmış pancar dilimlerinin eşlik ettiği buğday salatası da oldukça lezzetliydi. Tatlı su kerevetinin tadı damağımda kaldı. Çünkü kabuğun içinden çıkan et bir lokmaydı.


Kaz suyunda pişen keşkek ve ceviz dolgulu erik pestili eşliğinde sunulan Kars Kazı gecenin yıldız yemeğiydi. Uykuluk çıtırları ve tortellini ile servis edilen Karayaka Kuzu pirzolası da mönünün göze çarpan yemeklerinden biriydi.
Dondurma, ceviz kreması, kuşboku Antep fıstığı ile yapılan baklava yemeğin tatlı noktası oldu.

Mehmet Yaşin

a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
  • Etiketler
  • frankie
  • gastronomi
  • gurme
  • lezzet
  • sofa otel
  • yemek
Paylaş
Mehmet Yaşin
Mehmet Yaşin
20 yılı aşkın bir süredir çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü ve yayın yönetmenliği yaptıktan sonra Atlas dergisini çıkardı. Daha sonra Doğan Dergi Grubu'nda Genel Müdür olarak çalıştı. Daha sonra Doğan Kitap'ı kurdu. Uzun yıllar yayın yönetmenliğini yaptı. Bu süre boyunca birçok genç yazarı okuyucuya tanıttı. Yayıncılıktan sonra CNN Türk televizyonunda 'Yol Üstü Lezzet Durakları' programını yapmaya başladı. Aynı anda Hürriyet gazetesinde, İstanbul Life, Atlas, Capital, Meat and Beef dergilerinde lezzet yazılar kaleme aldı. Hem gazete, hem sosyal medya hem de televizyonda geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Dört kitabı var.