Bira hakkında kısa notlar

0
981
  • Biranın içimi kültürlere göre değişir. Almanlar, yaz sabahları sosis eşliğinde bira ile kahvaltı ederler. İrlandalılar akşam üstü viskinin yanına bira ile cila çekerler. İskandinav ülkelerinde ise, bira günün her saatinde içilir.
  • Biranın rengi, arpa maltının kavrulma derecesine bağlıdır. Arpa maltı az kavrulursa bira altın sarısı renkte olur. Kavrulma derecesi artarsa bira kızıl renge, iyice kavrulduğunda siyah renge dönüşür.
  • Biranın yiyeceklerle olan uyum seçeneği oldukça geniştir. Lager türü hafif biralar sandviçler, patates, tavuk kızartmaları, tavada kızarmış küçük balıklarla, Kuvvetli İngiliz Ale’leri şarküteriler, füme etlerle, buğday biraları Asya mutfağı ile, siyah biralar yahniler ve deniz ürünleri ile iyi gider.
  • Bira deyince akla ilk Almanya gelse de, kalite bakımından Çek cumhuriyeti, Belçika ve İngiltere de kaliteli bira üreticileri arasında yer alır. Son yıllarda ABD’de butik bira evlerinin üretimleri de göze batmaktadır.
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
Paylaş
Mehmet Yaşin
Mehmet Yaşin
20 yılı aşkın bir süredir çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü ve yayın yönetmenliği yaptıktan sonra Atlas dergisini çıkardı. Daha sonra Doğan Dergi Grubu'nda Genel Müdür olarak çalıştı. Daha sonra Doğan Kitap'ı kurdu. Uzun yıllar yayın yönetmenliğini yaptı. Bu süre boyunca birçok genç yazarı okuyucuya tanıttı. Yayıncılıktan sonra CNN Türk televizyonunda 'Yol Üstü Lezzet Durakları' programını yapmaya başladı. Aynı anda Hürriyet gazetesinde, İstanbul Life, Atlas, Capital, Meat and Beef dergilerinde lezzet yazılar kaleme aldı. Hem gazete, hem sosyal medya hem de televizyonda geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Dört kitabı var.