Lezzet durağının adı: “Kayserili Yeşim Hanım’ın Mutfağı”. Havaalanından Bodrum’a doğru giderken karşınıza çıkacak olan ilk Opet benzin istasyonunun yan tarafı. Güllerle gölgelendirilmiş bir lokanta.
Yeşim Hanım, birçok benzeri gibi yoksulluğun parlattığı bir aşçı. Köy öğretmeni olan kocasının maaşı geçinmeye yetmeyince kollarını sıvıyor. Önce bir benzin istasyonunun lokantasında mantı ve yaprak sarma ile işe başlıyor. Yemeklerinin lezzeti kısa sürede etrafa yayılınca kendi yerini açıyor.
Uçaktan öğle yemeği vakti inenler Bodrum’dan önce soluğu Yeşim Hanım’ın Mutfağı’nda alıyorlar. Bir çoğu da üşenmeyip, Bodrum’dan geliyor.
Mutfak kadınlara teslim olmuş. Tam 15 kadın lezzetli yemekleri yapabilmek için mutfakta ter döküyorlar.
Mönü, Kayseri mutfağı esintili. Gözleme, Şebit yağlaması, ızgara köfte, kavurma, yaprak sarma, ekşili köfte, taze ve kuru fasulye, mantı çeşitleri, yağlama, karnıyarık, otlu börek, tepsi böreği… Hepsi birbirinden lezzetli.
Kahvaltısı da oldukça zengin.
Ilık yenen Gül Baklavası’nın mutlaka tadına bakmanızı öneririm.