Meze, makarna, peynir ve sirke
Dünyanın en lezzetli kentlerinde gezindim. Damağım San Sebastian, Bologna, Parma ve Modena’da şaşkına döndü ve sanırım bel çevrem biraz kalınlaştı!
Gittiğim ilk yer, İspanya’nın yeme içme cenneti San Sebastian’dı. Bu küçük şehir, dünyada kişi başına...
Balmumundaki Akdeniz
Bodrum’daki Mandarin Orieantal Oteli’ne davetliydim. Göltürkbükü’nde, güzel bir koya hakim tepede kurulmuş, huzurlu bir görüntüsü olan bir tesisti. Tek keyif bozan şey, fırtına kuvvetinde esen poyrazdı. Öylesine sert esiyordu ki, ne denize girmek, ne...
Gezmek yaşamaktır
Türkiye’de bir zamanlar tatil denince akla, deniz, kum, güneş üçlüsü geliyordu. Kızgın kumda yatmak, kızgın güneş altında kavrulmak, denizde bir iki kulaç atmak… Hepsi bu kadar. Tatil süresince her gün yinelenen eylemler.
Sonra benim çıkardığım...
Açık Hava Gurme Lezzetler Festivali Yoğun İlgi Gördü
Türkiye’nin en geniş kapsamlı Gastronomi festivali, Açık Hava Gurme Lezzetler Festivali GurmeFest – İstanbul 11- 14 Mayıs 2017 tarihleri arasında 12 bin ziyaretçiyi ağırladı. Sarıyer Event Garden bahçelerinde ilk kez gerçekleştirilen Festivale 7’den 70’e...
Salyangozla aramız düzeliyor mu?
Salyangozu ilk kez 20’li yaşlarımda, Lyon’da yemiştim. Sevmiş miydim? Aklımda kalmamış. Sonraki yıllarda her Fransa ve Amerika gezimde yedim. Yedikçe de çok sevdim.
Önce bir açıklama yapalım: Sümüklüböcekle salyangozu karıştırmamak lazım. Salyangoz evi, barkı olan...
Hatay’ın en lezzetli mekânları
Hatay bence gastronomi turizminin en önde gelen kentlerinden biri... Arap, Türk, Nusayri, Ermeni, Yahudi kültürlerinin birbirlerini etkilemesiyle ortaya muhteşem bir mutfak çıkmış. Masalar öylesine lezzetli yemeklerle donanıyor ki insan hangisinden başlayacağını şaşırıyor. İşte Hatay'ın...
Çanakkale ‘yemeksiz’ geçilmez
Çanakkale mutfağı hakkında ne kadar bilginiz var? Sadece balıkları sayacak olursanız, “Yanılıyorsunuz” derim. Bu kentin mutfaklarında çok lezzetli yemekler pişer. Örneğin Oğmaç çorbası, iskorpit çorbası, patlıcanla yapılan tumbi, mantıyı andıran metez, melki köftesi, tarhanalı...
Gaziantep yemekle bitmez!
Yemek deyince akla ilk gelen şehirlerdendir Gaziantep. Adını anınca bile insanın ağzı sulanır. Onun için de gastronomi turizminden en büyük payı bu kent alır. Buranın mutfağının gücü güneşten ve topraktan gelir. Bütün şehir halkının...
Yeşilli, Mavili Batum
Oraya gitmeden bile Batum’un ne kadar yeşil olduğunu görmüştüm. Bir Karadeniz yolculuğu sırasında, Sarp sınır kapısının ardındaki yeşil tepeler, Batum’un rengini ele vermişti bana. Artvin’in Camili Köyü’nde de aynı yeşil tepeler karşıma çıkmıştı. Muhtar,...
Dünyanın Kahvaltısı
“Kahvaltıyı krallar gibi yapacaksın”. Bu, diyet ve sağlık konularına takıntılı olanların ağızlarına sakız olan bir slogan. Yani sofrada ne bulursan silip süpüreceksin. Korkma, önünde uzun bir gün var. Yediklerini yakarsın, hatta bu krallara layık...