Beylikdüzü’de, Kitap Fuarı’nın yakınında bir kebapçı. Fuara her gittiğimde mutlaka uğradığım bir mekan.
İşletmeci Mehmet bey yöre mutfağını çok iyi bilenlerden biri.
Malzemelerin çoğunu kendi çiftliğinden temin ediyor. Kilis ve Antep mutfaklarının en iyi yorumlandığı bir lezzet durağı.
Tek dezavantajı merkeze uzak olması. İstanbul’un vahşi trafiğinde oraya ulaşmak ve dönmek bir mesele.
O gün önce Kilis Tava’nın tadına baktım. Kilisteki kasapların hazırladıkları kadar lezzetliydi. Ben haşlanmışını sevmeme rağmen yağda kızartılmış içli köftenin de tadına bakmadan edemedim. Dış çeper oldukça ince, iç kıymasında baharat dengeliydi. Ama ben yine de haşlanmış içli köfteyi tercih ederim.
Hem soğanlı hem de taze sarımsaklı lahmacunlar beni teslim aldı. Yediğim sayılı lezzetli lahmacunlardandı. Kebaba ise pek yer kalmadı. Ama ucundan biraz koparıp dürüm yapmaktan kendimi alıkoyamadım.
Yolunuz o taraflara düşerse Kilisli’de bir lezzet molası vermenizi öneririm.