Kilisli Restaurant

0
764

Beylikdüzü’de, Kitap Fuarı’nın yakınında bir kebapçı. Fuara her gittiğimde mutlaka uğradığım bir mekan.


İşletmeci Mehmet bey yöre mutfağını çok iyi bilenlerden biri.
Malzemelerin çoğunu kendi çiftliğinden temin ediyor. Kilis ve Antep mutfaklarının en iyi yorumlandığı bir lezzet durağı.


Tek dezavantajı merkeze uzak olması. İstanbul’un vahşi trafiğinde oraya ulaşmak ve dönmek bir mesele.
O gün önce Kilis Tava’nın tadına baktım. Kilisteki kasapların hazırladıkları kadar lezzetliydi. Ben haşlanmışını sevmeme rağmen yağda kızartılmış içli köftenin de tadına bakmadan edemedim. Dış çeper oldukça ince, iç kıymasında baharat dengeliydi. Ama ben yine de haşlanmış içli köfteyi tercih ederim.


Hem soğanlı hem de taze sarımsaklı lahmacunlar beni teslim aldı. Yediğim sayılı lezzetli lahmacunlardandı. Kebaba ise pek yer kalmadı. Ama ucundan biraz koparıp dürüm yapmaktan kendimi alıkoyamadım.
Yolunuz o taraflara düşerse Kilisli’de bir lezzet molası vermenizi öneririm.

a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
  • Etiketler
  • damakçatlatan
  • kilisli restoran
  • yemek
Paylaş
Mehmet Yaşin
Mehmet Yaşin
20 yılı aşkın bir süredir çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü ve yayın yönetmenliği yaptıktan sonra Atlas dergisini çıkardı. Daha sonra Doğan Dergi Grubu'nda Genel Müdür olarak çalıştı. Daha sonra Doğan Kitap'ı kurdu. Uzun yıllar yayın yönetmenliğini yaptı. Bu süre boyunca birçok genç yazarı okuyucuya tanıttı. Yayıncılıktan sonra CNN Türk televizyonunda 'Yol Üstü Lezzet Durakları' programını yapmaya başladı. Aynı anda Hürriyet gazetesinde, İstanbul Life, Atlas, Capital, Meat and Beef dergilerinde lezzet yazılar kaleme aldı. Hem gazete, hem sosyal medya hem de televizyonda geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Dört kitabı var.