“Bisiklet gündüz düşlenen bir rüyadır”
Ahmet Güneştekin’in iç içe geçmiş bisikletlerden çalıştığı Dilek Ağacı ile dev harf bloklarından kurguladığı ve Venedik Bienali 56. Uluslararası Sanat Sergisi ile eş zamanlı sergilendiğinde büyük ilgi gören Kostantiniyye, Erol Özmandıracı’nın 42 Maslak için...
10 ilçede 10 lezzet
Türkiye’nin her köşesinde değişik bir lezzeti bulmak mümkün. Türk mutfağı böylesine zengin. Önemli olan bu lezzetleri keşfedebilmek. Bunun için de yemek öncesinde bir kahvede mola verip, bir çay içimi süren dostluklar kurmak. Bu dost...
Yol Üstü Lezzet Durağı: Mavi Pide
Marmaris’ten Datça’ya giderken Bozburun sapağına gelmeden hemen solda Mavi Pide var. Sloganı: “Hem temiz hem leziz”. Gerçekten çok lezzetli pideler.
Közlenmis patlıcan ve kuşbaşılı ve otlu çökelekli pideler muhteşem. Üstüne elmali, muzlu, fındıklı pide damak...
Kiss the Frog: Rumelihisarı’nın Yeni Denizcisi
İsmi ilginç: Kiss to Frog. Masaldan esinlenmiş bir isim. Genç kızın öptüğü kurbağa gece yarısı bir prense dönüşebilir. Yeri Güzel: Rumelihisar’ında, eski vapur iskelesinin tam karşısında. İşletmecisi: Gül Etker. Sektörün eskilerinden. 2005’te ara verdiği...
Yeşilli, Mavili Batum
Oraya gitmeden bile Batum’un ne kadar yeşil olduğunu görmüştüm. Bir Karadeniz yolculuğu sırasında, Sarp sınır kapısının ardındaki yeşil tepeler, Batum’un rengini ele vermişti bana. Artvin’in Camili Köyü’nde de aynı yeşil tepeler karşıma çıkmıştı. Muhtar,...
Damakları şaşırtan rota
Kuzey Ege rotası, damağına düşkün olanlar için oldukça lezzetli bir yolculuk müjdeliyor. Bu rotada öylesine çok lezzet durağı var ki, onlara uğramaktan denize girmeye vakit bulamazsınız.
Yolculuğa Çeşme’den başlarsak, sabah kahvaltısı için Ilıca’da Kumrucu Hüseyin’de...
Karadeniz’de Lezzetli Yolculuk
“Hep Ege, hep Akdeniz… Sanki Türkiye’de başka yerde tatil yapılmazmış gibi… Biz bir kaç araba peş peşe Karadeniz turuna çıkacağız. Nerede ne yiyelim. Lütfen bize yol gösterin.” Bir okuyucumdan gelen mail. Çok haklı.
Bu yolculuk...
İstanbul’un romantik ışığı tekrar yandı
Her ne kadar yeni adı “1924” olsa da, herkes orayı Rejans diye biliyor. Çünkü neredeyse 80 yıl bu isimle anılmış. Yerini orta yaşın üstündekilerin çoğu bilir ama genç kuşağa tarif edeyim yine de: İstiklal...
Sokakta yemek hem ucuz hem lezzetli
Yola çıkmanın tam vaktidir. Gidilen yerlerden keyif almanın ilk şartı da damakları şenlendirmektir. Ben, kent gezilerimde, sabah ve öğle yemeklerini genellikle sokakta yerim. Hem çok lezzetli hem de ucuz olur. Ayrıca kuyruklarda sürpriz dostluklarda...
Damak çatlatan Paris
Türk gezginlerin en çok ziyaret ettikleri kentlerin başında Paris geliyor. Aslında bu aylarda kent halkı Paris’ten kaçar, her taraf turistlerle dolup taşar. Bu kente giden eşimin dostumun bana en çok sordukları soru, “nerede yiyelim,...