Yeni Lokanta’nın Lezzetleri
Asmalımescit sokağını bitirin, İstiklal Caddesi’ni geçin, karşınıza Tophane’ye inen dar bir yokuş gelecek. Bu sokağın adı Humbaracı Yokuşu’dur. “Yeni Lokanta” işte bu yokuşun hemen başında yer alıyor. Şık, sıcak, her köşesinden lezzet sinyalleri yayılan...
Devamını Oku
Bahar lezzetlerinin peşinde
Oğlak kebabının tam zamanı
Baharda, Trakya’ya renkli halılar serilir. Hakim renk yeşildir. İnsan çevredeki manzaraları seyretmekten araba kullanmaya zorlanır. Trakya denince akla hemen köfte gelir ama bu mevsimde oğlak tandırın da lezzeti damakları şaşırtır. Köfte...
Devamını Oku
İki dilim arasındaki lezzet: Sandviçler
Sandviç aşkım taa ilk gençlik yıllarıma dayanır. Ortaköy’de Kabataş Erkek Lisesi’nde okurken, öğle yemeklerimin değişmez gıdasını, yarım ekmek arasına yapılan sandviç oluştururdu. O ekmeğin içine neler sığdırmazdım ki… Dereboyu Muvakkit sokakta, bugünkü şarküterileri andıran...
Devamını Oku
Hüznün ve neşenin adası: Cunda
Ege’nin sert rüzgarlarına karşı, Ayvalık’a siper olmuş birkaç isimli bir ada… En çok bilineni; Cunda. Bir açıklamaya göre bu adın kaynağı, Piri Reis’in “Kitab-ı Bahriyesi”nde bahsedilen Yunan adalarıydı. Diğer bir iddiaya göre ise adanın...
Devamını Oku
Türkiye’nin En Lezzetli Meyhanesi
Ece Aksoy: Sürekli lezzetli malzeme ararım
Çocukluğunuzun mutfağından aklınızda neler kaldı?
Bugün benim uyguladığım bir sürü şey kaldı aklımda, mesela annem işkembe çeşitleri yapardı, buralarda hiç rastlanmayan, benim sonradan görmediğim; işkembe yahnisi, işkembe sote, paça jöle...
Devamını Oku
Her katta ayrı bir lezzet: İncirli Şaraphane, La Mancha ve Kydonia
Kuruçeşme’nin bugünkü halini gördükçe çok şaşırıyorum. Bir zamanlar kömür ve çay depolarının bulunduğu, yamaçlarında bu depolarda çalışan işçilerin oturduğu gecekonduların yer aldığı oldukça mütevazı, hatta yoksul bir Boğaz köyüydü. Şimdi ise lüks oteller, alışveriş...
Devamını Oku
Hakkı Baba’nın döneri
Döneri sevmeyen var mıdır acaba? Ben çok severim. En lezzetlisini bulabilmek için köşe bucak dolaşırım. Bu kez Antalya’da buldum. “Hakkı Baba”, tam 89 yıldan beri döner yapıyor. Şimdi işin başında dördüncü kuşak var ama...
Devamını Oku
Şehrin efsaneleri
Her kentin ‘temel taşları’ vardır. Onlarsız o kentin tadı tuzu olmaz. Kimi kentin simgesi, kimi damak tadı kimi de eğlencesidir. Onların sayısı azaldıkça kentin görüntüsü bozulur, neşesi kaybolur. Bu özel sayıda sizlere, yeme-içme konusunda...
Devamını Oku
İş adamı Ali Sabancı, Topaz Restoran’da yemeğe olan aşkını itiraf etti
Ali Bey yemekle aranız nasıl?
Benim için yemek bir hastalık. Şöyle anlatayım bu hastalığı; Bizim evde üç tane mutfak var. Mutfaklardan bir tanesi bana ait. Buradaki özel bıçaklar sadece benim. Bu bıçaklar başka mutfakta asla...
Devamını Oku
Set Balık Lokantası / Kireçburnu – Tarabya
Haftanın her günü dolup taşan lokanta, Kireçburnu sahilinde. Manzarası doyumsuz. Sağda Anadolu, solda Büyükdere, Sarıyer ve Rumelikavağı sahilleri. Boğaz’ın Karadeniz’e bağlandığı mavilikleri yararak Karadeniz’e gidip gelen gemilere martıların sesleri eşlik ediyor. İçeride abartısız, şaşaasız...
Devamını Oku