Yeşilli, Mavili Batum
Oraya gitmeden bile Batum’un ne kadar yeşil olduğunu görmüştüm. Bir Karadeniz yolculuğu sırasında, Sarp sınır kapısının ardındaki yeşil tepeler, Batum’un rengini ele vermişti bana. Artvin’in Camili Köyü’nde de aynı yeşil tepeler karşıma çıkmıştı. Muhtar,...
Damakları şaşırtan rota
Kuzey Ege rotası, damağına düşkün olanlar için oldukça lezzetli bir yolculuk müjdeliyor. Bu rotada öylesine çok lezzet durağı var ki, onlara uğramaktan denize girmeye vakit bulamazsınız.
Yolculuğa Çeşme’den başlarsak, sabah kahvaltısı için Ilıca’da Kumrucu Hüseyin’de...
Tava dibine yapışan lezzet
Lezzetli bir yemek pişirmenin şartlarından biri de ateşi kontrol edebilmektir. Bunun için bazı kuralları bilmek gerekir. Ateş ne zaman harlanacak, ne zaman kısılacak, ne kadar kısılacak, ne zaman söndürülecek? Eğer bu kuralları esnetmeye, es...
Devamını Oku
Karadeniz’de Lezzetli Yolculuk
“Hep Ege, hep Akdeniz… Sanki Türkiye’de başka yerde tatil yapılmazmış gibi… Biz bir kaç araba peş peşe Karadeniz turuna çıkacağız. Nerede ne yiyelim. Lütfen bize yol gösterin.” Bir okuyucumdan gelen mail. Çok haklı.
Bu yolculuk...
Sokakta yemek hem ucuz hem lezzetli
Yola çıkmanın tam vaktidir. Gidilen yerlerden keyif almanın ilk şartı da damakları şenlendirmektir. Ben, kent gezilerimde, sabah ve öğle yemeklerini genellikle sokakta yerim. Hem çok lezzetli hem de ucuz olur. Ayrıca kuyruklarda sürpriz dostluklarda...
Zeytinyağlı Taze Bakla
Malzemeler:
1 kg taze bakla
1 büyükçe soğan
½ demet dereotu
2 kesme şeker
½ çay bardağı riviera zeytin yağı
1 limon
1 yemek kaşığı silme un
Servis için sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Baklalar ayıklanıp limonlu suya konur.Diğer tarafta yemek soğanı şeklinde doğranan soğan, zeytin...
Türk yemeği de şarap sever
Bu yazıyı yazmak, bir okuyucudan aldığım mailden sonra aklıma geldi. Okuyucu şöyle diyordu: “Yeme- içme yazarları, yemek-şarap eşleşmesini yaparken hep dünya mutfağında pişen yemekleri örnek gösteriyorlar. Hiç biriniz bizim geleneksel yemeklerle şarabı yan yana...
Damak çatlatan 10 yemek
SU BÖREĞİ
Bence Türk mutfağının baş tacı su böreğidir. Her ne kadar İç Anadolu kökenli olsa da Türkiye’nin her köşesinde yapılır. Su böreğinin lezzetinin sırrı tereyağında saklıdır. Yağ ne kadar lezzetli ve bol olursa, börek...
Devamını Oku
Dünyanın Kahvaltısı
“Kahvaltıyı krallar gibi yapacaksın”. Bu, diyet ve sağlık konularına takıntılı olanların ağızlarına sakız olan bir slogan. Yani sofrada ne bulursan silip süpüreceksin. Korkma, önünde uzun bir gün var. Yediklerini yakarsın, hatta bu krallara layık...
Şimdi turşu zamanıdır
Pazar yerlerine, manavlara lahanalar dağ gibi yığıldı. Acurlar, salatalıklar, yeşil domatesler, sivri biberler sandık sandık sergilenmeye başladı. Yani turşu kurma vakti geldi, çattı. Kavanozları hazırlayalım arkadaşlar. Şimdi tam zamanıdır.
Sirkeli, ekşili, sarmısaklı, acılı turşu suyunu...
Devamını Oku