Bu pazar yediğimiz makarnanın sosu için İtalyanlar’ın ünlü Norma sosundan esinlendik.
Sosun yapılışı: İnce kemer patlıcanlar birer parmak eninde dilimlenir. Üzerine zeytinyağı sürülerek, 200 derecedeki fırında 35-40 dakika kızartılır. Diğer yanda 4 domates, kabukları soyularak iri iri doğranır. 4 yemek kaşığı zeytinyağına, 4 diş küçük doğranmış sarımsak konarak biraz çevrilir ve domatesler eklenir. Ateş biraz kısılarak 15 dakika kadar pişirilir.Bu sırada, bir avuç maydanoz ve 6-7 yaprak feleğen ince doğranarak bir tabağa konur.
Erişte kaynayan suda beş dakika haşlanır. Domates sosuna patlıcanlar ilave edilir. Otlar da sosa katılır. Makarna suyundan bir çorba kaşığı ilave edilerek sos bir tık kaynatılır ve makarna ile karıştırılır.
Servis tabağına alınca üstüne bolca Bergama tulumu rendeledik ve 3-4 fesleğen yaprağı ile renklendirdik. Biz erişte kullandık, bu yemek için spagetti de kullanılabilir. Pazar makanımızın yanında #Sevilen in #900 isimli şarabını yudumladık.